Akcija 2019

Od sobote, 26. oktobra do petka, 01. novembra 2019 pred pokopališči!

MANJ SVEČK ZA MANJ GROBOV je vseslovenska dobrodelna akcija ljudi za ljudi.

Vsako leto se v projekt vključi več sto prostovoljcev, organizacij in podjetij iz vse Slovenije, s pomočjo katerih smo v zadnjih letih zbrali že več kot četrt milijona evrov.

Vsa zbrana sredstva vsako leto namenimo za nakup zdravstvenih naprav in pripomočkov, ki REŠUJEJO ŽIVLJENJA.

Svečke na grobu so močan simbol spomina na naše najdražje in z akcijo ne želimo rušiti tradicije. Tega spomina pa ne smemo okrniti s pretiravanjem. Svoje pokojne nosimo v mislih in srcih vsak dan, s sodelovanjem v akciji Manj svečk za manj grobov pa naredimo še nekaj dobrega za tiste, ki nas najbolj potrebujejo.

Zagorje – Trbovlje – Hrastnik

Celje

Zbrani denar bomo namenili 56. letnemu Bernardu Vodebu za nakup medicinskih pripomočkov. Bernard je pri rosnih 13. letih zbolel za multiplo sklerozo. Če ravno ga je bolezen ovirala se ni dal in se je ukvarjal s športom, se izobraževal, hodil v službo, si ustvaril družino, predvsem pa nikoli obupal in se nikoli pritoževal. Pred osmimi leti ga je bolezen prikovala na invalidski voziček. Pred dvema letoma mu je odvzela moč za hojo. Je invalidsko upokojen, dobiva skromno pokojnino, ki ga uvršča pod prag revščine, a je še vedno njegov pogled na življenje pozitiven, še vedno se nikoli ne pritožuje in je hvaležen za tisto kar ima.

Na mestnem pokopališču od 26.10 do 1.11. ter na mestni tržnici 26.10.

Dobrepolje

Dol pri Ljubljani

Domžale

Grosuplje

Ivančna Gorica

Litija – Sava – Šmartno pri Litiji

Maribor – Murska Sobota

Novo mesto

Ribnica

Šentjur

Škofja Loka

Šmartno ob Paki

Velenje

Vojnik