Akcija 2021

Od sobote, 23. oktobra, do torka, 02. novembra 2021, pred pokopališči!

MANJ SVEČK ZA MANJ GROBOV je vseslovenska dobrodelna akcija ljudi za ljudi.

Vsako leto se v projekt vključi več sto prostovoljcev, organizacij in podjetij iz vse Slovenije, s pomočjo katerih smo v zadnjih letih zbrali že več kot četrt milijona evrov.

Vsa zbrana sredstva vsako leto namenimo za nakup zdravstvenih naprav in pripomočkov, ki REŠUJEJO ŽIVLJENJA.

Svečke na grobu so močan simbol spomina na naše najdražje in z akcijo ne želimo rušiti tradicije. Tega spomina pa ne smemo okrniti s pretiravanjem. Svoje pokojne nosimo v mislih in srcih vsak dan, s sodelovanjem v akciji Manj svečk za manj grobov pa naredimo še nekaj dobrega za tiste, ki nas najbolj potrebujejo.

Zagorje

Zbrana sredstva bomo v letošnjem letu namenili gospodu Urošu Gorencu, ki je bil 10. 10. 2020 udeležen v hudi prometni nesreči, kjer mu je nasproti vozeče vozilo zaprlo pot pri zavijanju z glavne ceste. Uroš je utrpel hude telesne poškodbe in postal tetraplegik. Po sedemmesečni rehabilitaciji se je vrnil v domačo oskrbo. Zaradi nastale situacije Uroš nujno potrebuje dvigalo, ki mu bo omogočilo dostop do mansardnega stanovanja.

Pred pokopališči od 30. 10 do 1. 11. 2021.

Celje

Covid-19 je pustil posledice tudi na našem največjem bogastvu – naših otrocih. Poroča se o povečani depresiji, samomorilnih nagnjenih, anksioznostih… zato smo se letos odločili, da bomo v Celju zbrani denar namenili za psihoterapije otrok in mladostnikov, ki imajo duševne motnje. Psihoterapijo bo izvajala Ksenija Centa iz Centa psihoterapija.

Na mestnem pokopališču od 23. 10 do 1. 11. 2021.

Cerknica

Zbirali bomo dobrodelne prispevke za socialno ogroženo družino iz občine Cerknica, ki se je v stiski znašla po
boleči izgubi njihove matere. S samo enim dohodkom tako oče težje pokriva vse stroške in obveznosti za normalno življenje družine z dvema osnovnošolskima otrokoma.
Namesto navadnih svečk boste lahko izbrali poslikane kamenčke, ki so ročno delo naših aktivistov.

Pri pokopališču v Cerknici 29., 30. in 31. 10. 2021.

Domžale

Prostovoljci iz Domžal bomo zbrana sredstva namenili Domu upokojencev Domžale za nakup vozička za pomoč pri hoji.

Gornja Radgona

Sredstva bomo namenili ureditvi bivalnih razmer 26 let stare punce iz občine Sv. Jurij ob Ščavnici, ki jo je težka bolezen pred kratkim priklenila na invalidski voziček. Kljub svoji bolezni in omejitvam, ki jo le ta prinaša, je ohranila pozitiven odnos in si želi samostojnega, kar se da normalnega življenja. Starši so ji omogočili, da si za svoje bivališče preuredi 1. nadstropje v domači hiši, vendar prilagoditve zaradi invalidskega vozička terjajo relativno visok vložek, ki pa ga sami ne zmorejo pokriti. Največjo investicijo predstavlja nabava dvigala, s pomočjo katerega bo sploh lahko dostopala do 1. nadstropja in je ocenjena na 10.000 €.

Grosuplje – Dobrepolje – Ivančna Gorica

Zbrana sredstva bomo letos namenili dvema družinama, ki imata hčerki s cerebralno paralizo in potrebujeta 24 urno oskrbo. Dekletoma pri lajšanju simptomov bolezni zelo pomaga terapija s konji. Terapija zboljša njuno počutje in hkrati olajša že tako zahtevno nego. Z zbranimi sredstvi želimo zagotovili denar za letno potrebo po vsaj enkrat tedenskih obiskih terapij obeh deklet.

Na pokopališčih Resje (Grosuplje) in Šmarje – Sap 30. 10., 31. 10. in 1. 11. 2021
Videm in Šentvid pri Stični 31. 10. in 1. 11. 2021

Hrastnik

Čas korona krize nas je opozoril na pomembnost razkuževanja prostorov, opreme in pripomočkov, zato bomo prostovoljne prispevke v celoti namenili za nakup sodobnega STERILIZATORJA. Sterilizacija je postopek, s katerim se vsi mikroorganizmi in njihove spore popolnoma uničijo ali odstranijo s predmetov, instrumentov in materialov. Z nakupom bomo nadomestili 23 let star, že dotrajan sterilizator.

Na pokopališču Dol pri Hrastniku 30. 10 (od 9. do 12. ure ter od 15. do 17. ure), 31. 10 (od 9. do 12. ure), 1. 11 (od 9. do 12. ure) ter 2. 11. 2021 (od 15. do 17. ure)
Cvetličarni OCTA pred pokopališčem na Dolu pri Hrastniku in JOLI pri cerkvi na Dolu pri Hrastniku od 25. 10 do 2. 11. 2021.

Jesenice

Zbrana sredstva bomo namenili financiranju rehabilitacije za mlado športnico Lano Markelj, ki ji je nesreča s kolesom močno otežila življenje. Zbrana sredstva bomo prenesli organizaciji Never give up. Zbrati želimo vsaj 1.000 EUR.

Pri pokopališču Blejska Dobrava od 29. 10. do 31. 10. 2021 (od 9. do 13. ure ter od 13. do 17. ure).

Litija – Sava – Šmartno pri Litiji

V letu 2021 bomo zbrana sredstva namenili za pomoč invalidki Andreji Dizdarević pri nakupu prilagojenega vozila za prevoz invalida, za defibrilatorje po nekaterih krajevnih skupnostih, terapevtske pripomočke za dom Tisje ter za terapevtski pripomoček za deklico s spiralno atrofijo.

Pred pokopališči v Litiji, Šmartnem pri Litiji, Gabrovki, Polšniku, Kresnicah, Dolah pri Litiji, Hotiču, na Vačah ter na Savi pri Litiji.

Maribor – Murska Sobota

Zbrana sredstva bomo namenili za plačilo nevrofizioterapevtskih obravnav za otroke s posebnimi potrebami. Želimo zbrati vsaj 3500  EUR, da bi tako vsakemu od naših otrok omogočili kakovostnejše življenje brez bolečin in jim pomagali postaviti novo vejico na poti do cilja.

Murska Sobota: Trg kulture 27.10 – 30.10.2021 (od 9. do 16.ure)
Maribor: pokopališči Dobrava in Pobrežje 30.10. – 1.11.2021 (od 8.30 do 16.ure)

Sevnica

Zbrana sredstva bomo namenili za razvoj programa genske terapije za sindrom CTNNB1 pri dečku Urbanu.

Na pokopališču 24. 10., 30. 10. 2021 in 31. 10. 2021.

Šentjur

Zbirali bomo sredstva za počivalnik za nepomične oskrbovance Doma starejših Šentjur. Je izjemno dragocen pripomoček, ki omogoča, da se tudi nepomični oskrbovanci vključijo v socialno življenje; z njim jih bodo peljali na svež zrak ali na skupna druženja za bolj kakovostno preživljanje časa.

Pred pokopališčem v Šentjurju , 30. 10. 2021 (od 9. do 17. ure), 31. 10. 2021 (od 8. do 17. ure) ter 1. 11. 2021 (od 8. do 12. ure)

Škofja Loka

Zbrana sredstva bomo darovali Osnovni šoli Jela Janežiča, za terapevtske obravnave otrok s posebnimi potrebami s pomočjo psa. Terapije izvajata terapevtka Darja Jagodic z društva Tačke pomagačke in njena psička. Od zbranih sredstev je odvisno, ali se bo terapija izvajala tedensko ali na 14-dni.

Šmartno ob Paki

Namen letošnje dobrodelne akcije je nakup multisenzoričnih pripomočkov za vrtčevske otroke, ki jim bodo olajšali vsakdan in jih spodbujali pri rasti in razvoju.

Trbovlje

Sredstva bodo namenjena Prostovoljnemu gasilskemu društvu Trbovlje-mesto za nakup reševalne opreme – vrvne tehnike, ki se uporablja za varno reševanje oseb iz višin in globin. Prostovoljno gasilsko društvo Trbovlje-mesto, kot osrednja gasilska enota v Občini Trbovlje, večkrat letno posreduje na intervencijah, ki so povezane z reševanjem iz višin in globin. Za nakup prepotrebne opreme potrebujemo okvirno 5.000 EUR.

Pred pokopališči od 29.10 do 1.11.2021.

Vojnik

Zbrana sredstva bomo namenili družinam, ki so se znašle v finančni stiski. Prepogosto ne morejo plačati potrebnih, a dragih in težko dostopnih terapij za bolne otroke, omogočiti letovanja, kupiti šolskih potrebščin ali oblačil. Z vašim prispevkom bomo lahko pomagali otrokom, ki za svoj razvoj potrebujejo terapije ali druge vrste pomoči.

Vuzenica

Zbrana sredstva bomo namenili za nakup zdravstvenih in higienskih pripomočkov socialno ogroženim posameznikom iz občine Vuzenica.

Na pokopališču Muta–Vuzenica 23.10. in 24. 10. ter 30. 10. in 31. 10. (med 10. in 12. uro).

Žalec

Zbrana sredstva bomo namenili PGD Žalec, ki so ključen del krajevne skupnosti. Društvo je bilo ustanovljeno med prvimi gasilskimi društvi v Savinjski dolini že leta 1881 in je danes osrednja enota v gasilskem poveljstvu občine Žalec. Ker so njihova sredstva zelo omejena, jim želimo pomagati pri nakupu zaščitne opreme, brez katere intervencij ne
bi mogli varno izvajati. Cilj je zbrati 3.000 € in s tem kupiti 3 komplete oblek za tehnično posredovanje.

Pri vhodih na Žalsko pokopališče 31. 10. in 1. 11. 2021.